Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ароматни кейкчета с пресни вишни

Ароматни кейкчета с пресни вишни

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ароматни кейкчета с пресни вишни1 / 2
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. пресни
  • пудра захар - 5 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • брашно - колкото е необходимо за кейково тесто
  • вишни - 2 ч.ч. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от почистените от костилките вишни слагаме в една чаена чаша вода да се сварят. Приготвяме тестото, като разбиваме яйцата с пудра захар, докато станат на пяна.

Към разбитите яйца внимателно прибяваме 5 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Прибавяме и олио / 3 суп.лъж./ при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилиите, бакпулвера и брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Намазваме с мазнина и поръсваме с брашно формички за кейкчета и сипваме малко от кейковата смес.

Слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно, и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовите кейкчета гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което направим като доварим с малко захар сварените вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: