Панирани оризови кюфтета

Панирани оризови кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Студената бира си има ново любимо мезе - тези ароматни панирани оризови кюфтенца"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • куркума - 1 к.л.
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр. за панировка
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се оризът, обелените нарязани картофи и нарязаният морков в подсолена вода.

После се отцеждат добре и добавяме нарязан магданоз, сол, черен пипер, куркума и се разбърква на гъста смес.

С лъжица вземам от оризовата смес и оформям на оризови кюфтенца. Всяко се топи първо в брашно, после в яйце и се пържи в загрято олио да златисто.

Поднасяме с пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: