Солени топчета с извара

30/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311015
"Перфектната семейна закуска - мекички и топлички солени топчета с извара "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 577
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и отделяме 2 супени лъжици от тях, които ще използваме за намазване на топчетата преди печене.

Към разбитите яйца добавяме разтопеното краве масло. После прибавяме киселото мляко, сол и бакпулвера и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто, което да може да разточваме.

Оставяме тестото на стайна температура за 10 минути, а после в хладилник за 5-10 минути в полиетиленова торбичка.

Изваждаме тестото от хладилника и върху набрашнена повърхност правим малки топчета. Приготвяне плънка от извара смесена с разбито яйце.

Топчетата сплескваме с длани и в средата им слагаме от сместа с изварата и яйцето. Поставяме и малко парченце масло и отново оформяме топче.

Готовите топчета слагаме в тава с хартия за печене. Отгоре намазваме всяко топче с яйцето, което сме заделили смесено с прясно мляко /1-2 с.л./.

Слагаме и отново малко масло и леко притискаме. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Стават много мекички .подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар