Сарми с листа от цвекло

30/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Надяваме се, че сте си приготвили по-големи чинии, защото ви гарантираме, че една обикновена порция никак няма да ви стигне "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте листа в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Оставете да се охладят.

Запържете лука, моркова и ориза. Добавете каймата, доматеното пюре и подправките.

Завийте листата с плънка и ги подредете в тава. Поръсете с олио и налейте вода.Печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Извадете и залейте с разбитите яйца, киселото мляко и брашното. Върнете обратно за още 15 минути. Сервирайте с лъжица кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Добринка Петкова
Това е листно цвекло(трябваше да го спомена в рецептата,ако може да се поправи).То не прави глави,различава се от червеното.Майка ми си донесе семена от Италия ,там много го използват .Стават наистина вкусни сарми,пък и е хубаво човек да разнообрази малко.
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
30.07.2016 16:07
Ако имам листа, бих опитала да направя тази интересна рецепта.
По руската тв в здравното предаване "Здорово жить" Елена Малишева каза, че листата руснаците ги изхвърлят или хранят животните, а по хипермаркетите ни го предлагат като манголд доста скъпо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв