Запеканка с картофи и кашкавал

30/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161681745710
"Ароматна запеканка с карфиол - поднесете със свежи зеленчуци и консумирайте с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 736
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите в подсолена вода, обелват се и се нарязват на едри кубчета. Половината се нареждат на дъното на намазана с олио тава. Отгоре се ръси с натрошено сирене и настърган кашкавал.

Покрива се отново с останалите картофи и разтопено масло, отново се поръсва сирене. Разбиват се яйцата с киселото мляко и щипка сол.

Залива се запеканката с яйчената смес и печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути.

Изважда се поръсваме с настърган кашкавал и връщаме отново във фурната да се зачерви, като се пече само отгоре до златисто. Сервира се със пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар