Американски палачинки

26/11/2011
от БарфиНовак
"Тези леки и пухкави палачинки са истинска американска класика. Какво по-хубаво за закуска от пухкави палачинки с домашен плодов сироп, сладко или сирене."
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155 700
  • Преглеждания за месеца1440
  • Преглеждания за седмицата222
  • Коментирана33 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.

Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.

Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.

Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.подобни рецепти тук

5 67
4 17
3 17
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Gerganova
Gerganova
24.01.2017 14:56
Изключително вкусни, за една седмица вече си правя за втори път. Определено едни от любимите ми палачинки, имат лек привкус на кекс :)
0
0
Iveta Stanislavova
Iveta Stanislavova
23.09.2016 09:20
Станаха страхотни! Само ми се наложи да добавя 2.5 с.л. брашно, че както е по рецептата при мен станатвурде течно. Иначе мисля, че са новите ми любими палачинки!
0
0
mpenkov
mpenkov
03.08.2016 14:35
До #Ани

Не може да се ползва сода, ако в рецептата замениш прясното мляко с кисело тогава може, просто трябва да има реакция за содата за да може да набухнат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв