Американски палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
03/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Тези леки и пухкави палачинки са истинска американска класика. Какво по-хубаво за закуска от пухкави палачинки с домашен плодов сироп, сладко или сирене."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - 2 с.л. олио или разтопено масло
  • прясно мляко - 250 - 260 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.

Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.

Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.

Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
585
418
318
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Simpson
Niki Simpson
Не знам защо за втори път решавам да се доверя на рецептата.. това са някакви американски тестянки, но няма общо с палачинки!!!! ... Ужасни станаха, за 3ти път, няма да пробвам
27.01.2024 11:25
1
Анонимен
Анонимен
За първи път ги правя и се получиха. Благодаря за рецептата! Коментара за по-слабия котлон също беше важен - благодаря и за него!
03.09.2023 12:03
2
Анонимен
Анонимен
рецептата е супер, но който досега не е правил американски палачинки да гледа за всеки случай видеото, няма как да сбърка
25.04.2023 12:28
2
Анонимен
Анонимен
За първи път правя американски палачинки-много вкусни станаха! Нямах достатъчно прясно мляко-сложих 180мл, съответно намалих брашното на 1 чаша и половина(спазих количеството на останалите продукти както е по рецепта).
22.04.2023 14:05
1
Анонимен
Анонимен
Да се знае,пекат се на много слаб котлон да не се получават шупли (дупчици) искат търпение приятен апетит
11.01.2023 18:43
4
Гери
Гери
Прекрасно се получиха,като намалих захарта на половина (не харесвам много сладко). Определено рецептата влиза в графа любими!
08.05.2022 20:41
3
Анонимен
Анонимен
Много хубава рецепта. Аз замених обикновеното брашно с пълнозърнесто и пак станаха вкусни, а вместо с кленов сироп, полях с мед.
19.01.2022 13:09
Гергина Генова
Гергина Генова
Получиха се страхотни! Благодаря!
14.07.2021 08:21
1
Miss Tasty
Miss Tasty
с кленов сироп са много вкусни
05.07.2020 10:42
Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
Страхотни! Много вкусни.
05.09.2017 13:22
3
1
Потребител#184278
Потребител#184278
Изключително вкусни, за една седмица вече си правя за втори път. Определено едни от любимите ми палачинки, имат лек привкус на кекс :)
24.01.2017 14:56
2
1
Iveta Stanislavova
Iveta Stanislavova
Станаха страхотни! Само ми се наложи да добавя 2.5 с.л. брашно, че както е по рецептата при мен станатвурде течно. Иначе мисля, че са новите ми любими палачинки!
23.09.2016 09:20
2
mpenkov
mpenkov
До #Ани

Не може да се ползва сода, ако в рецептата замениш прясното мляко с кисело тогава може, просто трябва да има реакция за содата за да може да набухнат.
03.08.2016 14:35
3
2
Ani
Ani
Може ли да се използва сода, вместо бакпулвер и какво количество?
10.07.2016 00:08
2
8
Monika Ivanova
Monika Ivanova
любима рецепта за събота сутрин :)
04.05.2016 20:57
3
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Само кленовия сироп липсва и съвсем по американски!
04.05.2016 19:10
Потребител#170059
Потребител#170059
Страхотна рецепта
04.05.2016 16:54
2
1
Николина Т.
Николина Т.
Страхотна рецепта !
20.02.2016 23:17
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Обичам ги и тънки,но тези пухкави палачинки са любимата ми закуска :)
08.01.2016 01:33
1
1
Снежа Е.
Снежа Е.
Направих ги и станаха много вкусни. Качих и снимки.
05.12.2015 20:08