Свинско филе с цитруси

31/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете част от кората на портокалите и грейпфрута и я нарежете на много тънки ивички. Кипнете корите за една минута в гореща вода и ги оставете да се отцедят /за предпочитане е цитрусите да не са обработени, в противен случай не ги използвайте/.

Обелете портокалите и грейпфрута, като отстраните и ципите и запазите сока. Изцедете сока от третия портокал.

Запържете филето в олиото, докато стане златисто на цвят от всички страни. Посолете го, поръсете с черен пипер , прибавете оцета, сока от цитрусите, половината от коричките и меда.

Поръсете с канела, покрийте тенджерата и оставете да поври на тих огън в продължение на 20 минути. Сервирайте филето нарязано на филийки, гарнирано с плодовете и соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар