Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с цитруси

Свинско филе с цитруси

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свинско филе с цитруси1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 1 кг
  • грейпрфути - 2 бр.
  • портокали - 3 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете част от кората на портокалите и грейпфрута и я нарежете на много тънки ивички. Кипнете корите за една минута в гореща вода и ги оставете да се отцедят /за предпочитане е цитрусите да не са обработени, в противен случай не ги използвайте/.

Обелете портокалите и грейпфрута, като отстраните и ципите и запазите сока. Изцедете сока от третия портокал.

Запържете филето в олиото, докато стане златисто на цвят от всички страни. Посолете го, поръсете с черен пипер , прибавете оцета, сока от цитрусите, половината от коричките и меда.

Поръсете с канела, покрийте тенджерата и оставете да поври на тих огън в продължение на 20 минути. Сервирайте филето нарязано на филийки, гарнирано с плодовете и соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: