Малка пита Маргаритка

31/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"При питите е като при прохождането - първо започвате с малки крачки и малки питки "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса за 1 ч и 30 минути.

Разделете тестото на две части, като едната трябва да бъде по-малка от другата.

Поставете голямата топка тесто на хартия за печене. Върху не я поставете втората по-малка топка.

С помощта на нож разрежете на 8 части, като в средата остане цяло.

Натиснете с пръст в средата и оставете да втаса. Намажете с разбито яйце и печете на 200 градуса 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Veska
Veska
02.08.2016 10:45
Много интересна идея за оформяне на питка - лесна, но ефектна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв