Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език с картофена салата

Телешки език с картофена салата

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешки език с картофена салата1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • моркови - 5 бр.
  • дафинов лист
  • картофи - 6 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • ябълки - 2 бр.
  • магданоз
  • оцет
  • маслини
  • яйца - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме езика и сваряваме с малко вода, черен пипер идафинов лист. Малко преди да снемем от котлона посоляваме.

След като езикът поизстине, го обелваме и нарязваме на тънки филийки. Сваряваме картофите, морковите, целината и яйцата.

Белим и нарязваме картофите , морковите и целината на дребни парчета, прибавяме нарязаните ябълки, подправяме със сол, пипер и сок от лимон.

Поставяме езика в продълговата чиния, наоколо разпределяме картофената салата. Поръсваме всичко с магданоз, отстрани украсяваме с маслини и нарязани варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: