Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Ароматно свинско филе на фурна

Ароматно свинско филе на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Ароматно свинско филе на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Само от снимката успяваме да доловим апетитния му аромат...Задължително да се хапва в добра компания на по чаша вино"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 600 г, цяло парче
  • горчица - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 200 мл
  • масло - 2 с.л.
  • за глазурата
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • за гарнитурата
  • картофи - 400 г
  • самардала - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинското филе. Намажете го хубаво с горчицата. Смесете всички подправки и оваляйте месото в тях. Загрейте маслото в тиган и запечатайте месото за по 1 мин. от всяка страна.

Преместете месото в тавичка и го покрийте с фолио за печене. Печете около 20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. Намалете фурната на 180 градуса.

Извадете и намажете месото с глазурата. Сипете бирата и предварително нарязаните картофи в тавата и отново поставете свинското във фурната с фолиото и печете около 40 мин.

Махнете фолиото и печете още 15-20 мин. Извадете печеното свинско и го оставете да почива около 10-15 мин.

При готовност го нарежете на филии, залейте със соса от печенето и поднесете с картофите по желание, поръсени със самардала.

Ароматното свинско филе на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сол не се ли слага?
30.08.2023 15:42
1
Потребител#327191
Потребител#327191
Страхотна рецепта! Благодаря!
03.03.2023 15:51