Гювеч Да си оближеш пръстите

31/07/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Легендата разказва, че името на този гювеч не е избрано случайно, но за повече подробности ще трябва да прочетете поне две порции от него "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 301
  • Преглеждания за месеца5856
  • Преглеждания за седмицата2886
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци и морковите на колелца.

Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.

В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.

Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.

Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар