Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с тиква и аромати на портокал и канела

Банички с тиква и аромати на портокал и канела

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Банички с тиква и аромати на портокал и канела
Снимка: Росица
1 / 3
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Поглезете любимите си хора с вкусна баничка с тиква и уникален аромат на канела и портокали"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 .5 кг
  • вода - 1/2 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • портокалова кора
  • канела - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
  • захар - 12 с.л.
  • кори за баница - 1 пакет
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме тиква цигулка. Махаме кората и семките. Настъргваме на едро ренде и слагаме в голяма тенджера.

Наливаме вода /1 каф.чашка/. Прибавяме захарта, канелата и индийското орехче. Наливаме олиото и запържваме, като периодично разбъркваме.

Малко преди да свалим от котлона прибавяме и настърганите портокалови корички. Охлаждаме запържената тиква. Разстиламе корите и върху всяка разпределяме от плънката.

Навиваме банички и слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с масло. Отгоре на всяка баничка слагаме малко краве масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: