Пълнена пуйка с богата плънка

31/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12521971396
"При специални поводи или просто така - съберете семейството си край масата и ги нагостете вкусно с тази пълнена пуйка с богата плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 627
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пуйка - 4.5 кг
  • дреболии - 1 бр. от пуйката
  • свинско месо - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • маслини - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • гъби - 100 г
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 150 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в подсолена вода и го сварете. Лука и праза нарежете на ситно. Задушете ги в малко олио. Към тях добавете нарязаните на ситно гъби и дреболии. Добавете подправки и свалете от котлона.

Свареното месо накълцайте на ситно. Сложете го в купа, добавете яйцата, отцедения хляб, маслините нарязани на ситно и стафидите. Изсипете сместа в тигана с лука.

Поставете пуйката в тава. Поръсете я хубаво с подправката, сол и черен пипер. Напълнете я с плънката, като поставяте от нея и под кожата на пуйката. Зашийте с дебел конец и я намажете с олио. Сипете водата и виното в тавичката.

Завийте с фолио и печете на 200 градуса около 3-4 часа, като първо печете от едната страна, после я обърнете от другата. Периодично я поливайте със соса.Към края на печенето махнете фолиото и допечете. Сервирайте с резени лимонподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар