Туршия от моркови и цветно зеле

31/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115064311155
"Много лесна и без стерилизиране - перфектната туршия, с която да изпиете цялата домашна ракия "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 287
  • Преглеждания за месеца945
  • Преглеждания за седмицата196
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за буркан от 3 литра
  • моркови - 1 кг
  • зеле - 2 кг цветно
  • сол - 1 к.ч. едра
  • захар - 3 к.ч.
  • оцет - 3 к.ч.
  • целина - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците, като белим морковите, махаме листата и кочана на цветното зеле и измиваме. Морковите нарязваме на колелца, а цветното зеле накъсваме на розички.

В буркана слагаме солта, захарта и наливаме оцета. Наливаме и малко вода и разклащаме буркана да се разтопят. Слагаме зеленчуците като редим в буркана моркови зеле и стръкове целина.

Най-отгоре слагаме няколко стръка целина и наливаме вода да се покрият продуктите. Затваряме с капачка. Около седмица разклащаме всеки ден буркана. Туршията не се стерилизира . Държим на хладно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна е станала и аз така си я приготвям само зеле и моркови са най вкусни ,но за всеки случай слагам по 1 аспирин на буркан да не се развали
1
0
Ваня Георгиева
Една година правих но явно времето беше топло или зеленчуците бяха нитратни и започна да ми ври и излиза от бурканите. :(
0
0
Ваня Георгиева
Илияна а добавяла ли си към салатата аспирин?
0
0
Илияна Димова
Понякога , когато е по-топло времето , слагам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв