Чорба от праз с крутони

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба от праз с крутони
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Спокойно може да я наречете и селска кремсупа с праз - вкусно, ароматни и много икономично предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • целина - сушена на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • лимонов сок
  • крутони - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и измиваме хубаво с вода. Нарязваме на много ситни парченца. Почистваме и нарязваме също на ситно лука.

Слагаме в олио и малко вода да се задушат и омекнат. Като останат на мазнина, прибавяме червен пипер и чаена лъжичка брашно. Посоляваме на вкус.

Наливаме топла вода - 1 литър и прибавяме черен пипер и целина на вкус. Варим още малко до пълна готовност. Поднасяме чорбата със сок от лимон и с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
А и ако се използва истински лимон ще е най-добре
03.08.2016 14:57
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
много полезна за на идея
03.08.2016 07:50
1