Сос Табаско

26/11/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Пикантно предизвикателство за любителите на лютото!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 406
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 36 чушлета Табаско или друг вид червени люти чушки
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • хрян - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.ч. горещ
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дръжките на чушките. Добавете към чушките и чесъна водата и ги сложете да се сварят в съд на котлона.

След като омекнат, се претриват през фина цедка. Отново се връща в съда и се слага на котлона да къкри с всички останали съставки.

Щом се получи по-гъсто хомогенен сос, го свалете от котлона и го прехвърлете в чист затоплен буркан, който трябва да се затвори с капачка.

Ползвайте сос Табаско като добавка към супи от морски продукти, сосове, салати, майонези, предястия и т.н.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марина
Марина
26.04.2016 17:02
Страхотен сос. Винаги ми е много апетитно с него.
0
0
лидия
лидия
04.08.2014 13:41
товаемноголюто
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв