Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с плънка от гъби и лук

Катми с плънка от гъби и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Катми с плънка от гъби и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Катмите ни с гъби и лук, са много по-добри от всичко, което сте опитвали досега Опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • продукти за катмите
  • вода - 1 л трапезна
  • вода - 1 ч.ч. газирана
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - колкото е необходимо за тесто с гъстота като боза
  • масло - за намазване на изпечените катми
  • жълтъци - 1 бр. пресен за намазване на сача
  • за плънката
  • лук - 1 бр.
  • печурки - 500 г пресни
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото за катмите, като във водата разтваряме маята и прибавяме сол, захар, оцет, олио и разбъркваме добре. Прибавяме постепенно и брашно, колкото поеме за тесто с гъстота като боза.

Оставяме тестото на топло да втаса. От втасалото тесто изпичаме на сач катми, като преди печене на всяка намазваме сача с разтворен в малко вода жълтък.

Готовите катми намазваме с краве масло и слагаме една върху друга да се запазят топли и мекички. Приготвяме плънката, като почистваме и измиваме лука и гъбите. Лука режем на ситно, а гъбите на тънки филийки.

В малко масло слагаме да се задушават нарязаните зеленчуци, подправени със сол и черен пипер на вкус. Когато останат на мазнина и омекнат дръпваме от котлона. Завиваме от плънката в готовите катми и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотна идея, много ми допадна само гъбите може да сменя със други които имам в бурканчета.
31.07.2016 13:27