Маслени розички

31/07/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Като истински познавачи ви гарантираме, че и трошичка няма да остане от тези маслени розички "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 937
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - около 800 г
  • мая - 7 г суха
  • захар - щипка
  • сол - 1/2 к.л.
  • вода - 350 мл топла
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сода - щипка (загасена в оцета)
  • сусам - за поръсване
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате си маята с топлата вода, захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне я изсипвате в предварително изсипана част от брашното в подходящ съд. Добавяте също и яйцето, солта, содата загасена в оцета и олиото.

Започвате да бъркате, като постепенно добавяте брашно, аз го правя с вилица, докато започне да става трудно. Махате вилицата и започвате с ръце. Трябва да получите меко и еластично тесто, което се натиска с лекота. Оставяте да утрои обема си. Когато прецените, че е готово го раделяте на 2 части.

Разточвате първата на лист, дебел приблизително 7-8 мм. Натрошавате сиренето, нарязвате маслото на малки парченца и разхвърляте върху листа. Разточвате и втората половина и покривате като капак. Нарязвате пак масло и разхвърляте върху листа.

Навивате на руло, като докато навивате, издърпвате рулото с ръцете настрани, да не остава дебело по средата, а да се разпредели равномерно. Подреждате си формичките за мъфини или хартиените кошнички, намаслявате ги и започвате да режете рулото на парчета дебели по 1-1/2 см приблизително.

Всяко парче слагате във формичка. Оставяте ги да починат още 15 мин. докато загрее фурната. Разбивате си жълтъците, намазвате обилно и поръсвате със сусам. Печете в загрята на 170 градуса фурна на долна скара до зачервяване.

Не можахме да видим на следващия ден как са, защото въпреки голямото количество - всичко се изяде, но като изстинаха станаха даже още по-вкусни!

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар