Вкусен кейк с ябълков вкус

31/07/2016
"Чудесен ден да приготвите вкусен кейк с ябълков вкус и да поканите на гости приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 792
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. едро нарязани
  • ябълки - 1 бр
  • канела - 1 к.л.
  • какао - 1/2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта, щипка сол и ванилията до увеличаване на обема си. Наливаме на струйка олиото. Прибавяме кисело мляко и бакпулвера и с брашно, колкото е необходимо приготвяме кексово тесто.

Готовата смес разделяме на две части. В едната слагаме нарязани на едро орехи и какао, а в другата ябълката- обелена, почистена и нарязана на кубчета и канела.

Сипваме в малка тавичка за кекс, покрита с хартия за печене, намазана с масло, като редуваме двете смеси. Изпичаме на 170-180 градуса фурна до готовност. Поднасяме с чай, кафе, сок или айрян според предпочитанията.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар