Вкусен кейк с ябълков вкус

31/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Чудесен ден да приготвите вкусен кейк с ябълков вкус и да поканите на гости приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 508
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта, щипка сол и ванилията до увеличаване на обема си. Наливаме на струйка олиото. Прибавяме кисело мляко и бакпулвера и с брашно, колкото е необходимо приготвяме кексово тесто.

Готовата смес разделяме на две части. В едната слагаме нарязани на едро орехи и какао, а в другата ябълката- обелена, почистена и нарязана на кубчета и канела.

Сипваме в малка тавичка за кекс, покрита с хартия за печене, намазана с масло, като редуваме двете смеси. Изпичаме на 170-180 градуса фурна до готовност. Поднасяме с чай, кафе, сок или айрян според предпочитанията.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар