Телешко с бамя

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешко с бамя1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бамя - 600 г прясна
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 3 бр
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на порции. В тенджера сгорещяваме олиото. В него сипваме месото и изпържваме от всички страни. Прибавяме и нарязания лук да се изпържи до златисто, заедно с месото.

След това поръсваме с брашно, с червен пипер и наливаме вода, толкова, че да покрие месото. Докато месото ври, почистваме бамята от половината на дръжките. Поставяме я в купа и заливаме със студена вода. Във водата добавяме малко сол и оцет. Оставяме да кисне около 30 минути.

След това, изливаме водата и прибавяме към полуомекналото месо и оставяме да се варят заедно. Когато месото и бамята са напълно готови и ястието е останало с малко сос, пресипваме в тавичка за печене. Отгоре нареждаме плътно едно до друго резени от домати.

Поставяме във фурната на силен огън и запичаме докато доматите отгоре се запекат, а ястието остане на мазнина. В чиниите за сервиране сипваме от ястието. Отстрани поставяме по един резен лимон, а върху домата поръсваме черен пипер. Сервираме горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: