Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Предястие от патладжан и спанак

Предястие от патладжан и спанак

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Предястие от патладжан и спанак
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Зеленчуково предястие с уникален вкус и аромат, ще се влюбите в него от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • спанак - 50 г замразен
  • джоджен
  • черен пипер - на вкус
  • зелен чесън - 1 стрък
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол
  • слънчогледови семки - 2 с.л. печени
  • магданоз
  • лук - 1 ч.л. настърган
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана и белим. Посоляваме слагаме в купа и наливаме вода, оставяме да се отдели горчивия сок. През това време почистваме, измиваме и скълцваме на ситно зеления чесън /скилидка чесън /.

Слагаме замразения спанак, зеления чесън, черен пипер, сол и настърган лук /1 ч.л./ в зехтин и малко вода /1/2 каф.чашка/ да се задушават. Като омекнат слагаме джоджен. Щом останат на мазнина дръпваме от котлона. Патладжана отцеждаме от водата.

Подсушаваме и изпържваме в зехтин. Изваждаме върху салфетка да се отдели мазнината. Във филийките патладжан завиваме от спанака . Подреждаме в чинията и поръсваме със слънчогледови семена. Украсяваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: