Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Домати»Пълнени домати с бекон и сирене

Пълнени домати с бекон и сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пълнени домати с бекон и сирене1 / 3
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Топлите предястия са най-основателната причина да се консумират студени питиета, особено тези пикантни пълнени домати"

Необходими Продукти

  • бекон - 3 резена
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 50 г натрошено
  • франзела - 2 - 3 с.л. трохи
  • магданоз - листа
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите, отрязваме им капачетата. Издълбаваме ги с кръгла лъжичка. Оставяме да се отцедят обърнати. Приготвяме пълнежа.

Нарязваме на фини ленти бекона. прибавяме пасира чесън, олио, натрошеното сирене, трохи от франазела, листа от магданоз, посоляваме и ръсваме черен пипер на вкус.

Към плънката прибавяме и вътрешността на доматите. Разбъркваме и с приготвената плънка напълваме доматите.

Нареждаме във форма огнеупорна за печене и посоляваме леко, напръскваме с олио и запичаме десетина минути в загрята на 200 градуса фурна. Сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: