Супа от коприва с яйца

31/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312965
"Най-вкусната пролетна супа - от свежа коприва и домашни яйца Да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата измиваме много добре в няколко води. После нарязваме на много дребно. В тенджера сгорещяваме краве масло.

В него изпържваме нарязан на ситно лук, ръсваме брашното и разбъркваме. Заливаме с вода и добавяме прясното мляко. Оставяме да заври и тогава пускаме в супата наситнената коприва.

Оставяме да се вари до готовност. През това време сваряваме яйцата. Белим и нарязваме на кубчета. Смесваме със сол, черен пипер, счукан чесън и кисело мляко.

Готовата супа сваляме от котлона и оставяме да се охлади. Прибавяме подправеното кисело мляко и разбъркваме. Супата може да се консумира топла и студена.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар