Сиропирани бухти

31/07/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Има толкова много неща, за които може да се тревожите, освен калориите в тези сиропирани бухги. Например дали ще стигнат за всички, ще може ли да изядете още една ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 801
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете маята в купа. Сложете малко мляко и разбъркайте. Посипете с малко брашно и оставете да втаса за 30 мин.

Яйцата разбийте със захарта, прибавете маслото (меко) и млякото. Добавете и шупналата мая.

Разбъркайте и започнете да добавяте брашното, като бъркате с лъжица, а не месите. Тестото трябва да е рядко, така че да може да се гребе с лъжица. Оставете да втаса.

Във вряща мазнина, пускате топки с лъжица и пържите от двете страни до зачервяване. Извадете и ги сиропирайте със сок от компот. Поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар