Бешамелов сос

26/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Знаете ли как се приготвя неустоимо вкусен универсален бешамелов сос за месо, риба и зеленчуци? Вижте тук"
Готвене10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64 267
  • Преглеждания за месеца1105
  • Преглеждания за седмицата204
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в маслото, при непрекъснато бъркане с тел и добавете постепенно прясното мляко.

Посолете и оставете да къкри за 6-7 минути.

По желание разбийте 2 жълтъка и добавете отново при непрекъснато и интензивно бъркане към соса.

Поднесете към яйца, риба, варени зеленчуци, месо и др.подобни рецепти тук

5 11
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Калин
Калин
29.08.2013 18:34
Мими е права..сос бешамел без индииско орехче си е просто едно мляко сгъстено с брашно. В класическата рецепта се използва и прясно смлян черен пипер. и като ще се използва класическото име на соса нека да е БЕШАМЕЛ :) това ОВ на края е малко побългарено :) НО поздравления за хубавата рецепта и снимка, която ти дава доста апетит :)
1
4
мими
мими
29.08.2013 13:09
Най-важната съставка нещо сте пропуснали,а именно индийското орехче, бешамел без индийско орехче не е бешамел...освен това и пропорцията брашно-мляко не е особено точна, мисля че при дадените количества ще се получи прекалено течен соса.Изпробваната ми многократно рецепта, която функционира перфектно и често я изпозлвам най-вече за лазаня гласи : 80 г брашно, 80 г масло и 900 мл прясно мляко (ако го искате малко по-течен може да сипете и целия литър, зависи от по-нататъшното му приложение, за лазанята може и с целия литър...) 1 ч.л. сол и голяма щипка индийско орехче.Брашното се запържва да леко порозовяване в маслото, след което се изсипва половината мляко и започва да се бърка много енергично, при непрекъснато бъркане, след няколко минути сосът се сгъстява и тогава, пак при непрекъснато бъркане се долива и останалото мляко, още малко бъркане ( иначе загаря на дъното ) и готово...яйца в бешамела няма!
8
1
ВИОЛЕТА
ВИОЛЕТА
23.10.2012 10:51
МНОГО ВКУСЕН СОС ЗА ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв