Клонки с кренвирши

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Клонки с кренвирши
Снимка: Марияна
1 / 3
02/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Когато готвиш с желание и въображение - вместо обиконовена кренвиршка, на масата се сервира вкусна клонка с кренвирши"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч
  • олио - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирши - 6 бр.
  • За намазване
  • масло - 1 с.л
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръсване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам си брашното в купа. Правя си кладенче. Чуквам си яйцето. Прибавям си маята към леко стоплената вода и размивам заедно с захарта и 1 с.л брашно. Добавям олиото и солта. Замесвам тестото. Набрашнявам си плота и го доомесвам. Оставям го завито на топло да втаса за 30-40 мин.

След като втаса го разделям на 6 части. Всяка част я разточвам върху набрашнен плот с форма на правоъгълник. Формата трябва да е достатъчна, за да завием кренвирша само веднъж, а краищата на тестото да ги притиснем от единия до другия край. С помощта на нож режем на шайби на равно разстояние изцяло покрития кренвирш, без притиснатото тесто.

След това обръщаме шайбата с кренвирша и тесто, така че да легне в ляво, другата завиваме в дясно, после пак в ляво и така последното кръгче да е в началото, като център. Внимателно слагаме закуските в таза застлана с хартия за печене. Получават се закуски с наредени кръгчета.

Оставяме да втасат на топло за 30 мин. В отделна купичка разбивам добре жълтък с размекнато масло. Вече втасали мажем с разбития жълтък и маслото с помощта на четка тестената част. Поръсваме тестото със сусам или ръсеница. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се опекат ги поднасяме с компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: