Малки квадратни питки със сирене и кашкавал

02/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Когато правим такива закуски, никога не пестим от плънката - защото искаме да ви предложим само най-доброто "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 306
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам си яйцето в купа с щипка сол и щипка захар. Добавям олиото. Разбивам много добре. Пресявам си брашното в отделна купа. Добавяме киселото мляко, в което сме си сложили половин чаена лъжица сода. Объркваме много добре. Върху набрашнен плот си замесвам тестото.

Тестото си го покриваме с кърпа за 20 минути. През това време в отделна купичка си намачквам с вилица сиренето, а кашкавала го настъргвам на ренде. Разбърквам си плънката, за да може, като я нанасям да се усеща във всяка една от малките питки и от двата вкуса.

Върху набрашнен плот си разточвам първо единия, после и другият лист. Върху първия лист, който е разположен върху набрашнен плот, за да не ни лепне, си разпределям на 15 места от сместа за плънката с помощта на лъжичка равномерно. После отгоре слагам вторият лист. Не го притискам, а само го слагам. При нужда притеглям само външните страни на листите.

Режа по границата, като отделям накрая 15 бр. малки питки във форма - квадрати с плънката. Усеща се къде по права линия да режем, защото се виждат едни височинки от плънката.

Външната граница я режа много внимателно, за да не се изхвърли от тестото. Сгорещявам олиото и пържа малките питки с плънка. Нареждам ги върху кухненска хартия за да се отцеди мазнината въпреки, че не стават много мазни но за всеки случай. Хапваме с айран, кафе. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна
Марияна
04.08.2016 21:49
Да допълня содата в рецептата е хлебна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв