Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Малки квадратни питки със сирене и кашкавал

Малки квадратни питки със сирене и кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Малки квадратни питки със сирене и кашкавал
Снимка: Марияна
1 / 2
02/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Когато правим такива закуски, никога не пестим от плънката - защото искаме да ви предложим само най-доброто"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода - ½ к.л
  • сол - малка щипка
  • захар - малка щипка
  • брашно - 1 1/2 ч.ч
  • За плънка
  • сирене - 40 г
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам си яйцето в купа с щипка сол и щипка захар. Добавям олиото. Разбивам много добре. Пресявам си брашното в отделна купа. Добавяме киселото мляко, в което сме си сложили половин чаена лъжица сода. Объркваме много добре. Върху набрашнен плот си замесвам тестото.

Тестото си го покриваме с кърпа за 20 минути. През това време в отделна купичка си намачквам с вилица сиренето, а кашкавала го настъргвам на ренде. Разбърквам си плънката, за да може, като я нанасям да се усеща във всяка една от малките питки и от двата вкуса.

Върху набрашнен плот си разточвам първо единия, после и другият лист. Върху първия лист, който е разположен върху набрашнен плот, за да не ни лепне, си разпределям на 15 места от сместа за плънката с помощта на лъжичка равномерно. После отгоре слагам вторият лист. Не го притискам, а само го слагам. При нужда притеглям само външните страни на листите.

Режа по границата, като отделям накрая 15 бр. малки питки във форма - квадрати с плънката. Усеща се къде по права линия да режем, защото се виждат едни височинки от плънката.

Външната граница я режа много внимателно, за да не се изхвърли от тестото. Сгорещявам олиото и пържа малките питки с плънка. Нареждам ги върху кухненска хартия за да се отцеди мазнината въпреки, че не стават много мазни но за всеки случай. Хапваме с айран, кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Да допълня содата в рецептата е хлебна.
04.08.2016 21:49
1