Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Милфьой»Френски десерт Париж-Брест с малини

Френски десерт Париж-Брест с малини

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Френски десерт Париж-Брест с малини
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
02/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една невероятно вкусна торта, чиито вкус ще ви пренесе в Монмартър, Париж още от първата хапка"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • бадеми - 20 г филирани
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
  • малини - 150 г пресни
  • мента - листа прясна
  • за крема
  • масло - 30 г меко
  • пудра захар - 60 г
  • маскарпоне - 250 г
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт или 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 минути или го оставете в хладилника за една нощ.

Пригответе крема, като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция. Постепенно добавете крема сиренето, като не преставате да разбивате, докато получите гладък крем.

Покрийте го със свежо фолио и съхранете на хладно. Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор и покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.

Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност, разделете го с нож на две равни части. Изрежете от всяка кръг, голям колкото ви позволява размера на тестото. Помагайте си с подходяща чиния.С тънкостенна чаша изрежете центъра, за да се получи нещо като голяма поничка.

Намазваме с половината от разбития жълтък единия бутер ринг и го похлупете с другия, като притискате по краищата на тестото, за да не се отделят при печене.

Намажете отново с разбито яйце и поръсете с филираните бадеми. Печете до златисто кафяво. Оставете да се охлади напълно върху решетка и го разрежете с остър нож надлъжно през средата.

Сложете крема в пош с накрайник и шприцовайте върху долната половина от разрязания бутер ринг. Гарнирайте с пресните малини и похлупете с горната половина. Преди поднасяте поръсете с пудра захар и украсете с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Изключително красив и фин десерт.Ментата, малините и като добавим и крема ще предадат страхотен вкус.Поздравления!
02.08.2016 10:32
1
1
Покажи всички подкоментари