Бутер торта с баварски крем

02/08/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Изкусително предложение, на което не може да устоите И да не забравите да оставите едно парче за нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 086
  • Преглеждания за месеца2229
  • Преглеждания за седмицата302
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете блатовете за тортата. Обикновено бутертестото се продава в пакети с две части тесто. Всяка част разточете леко и разрежете на две.Трябва да ви се получат по два правоъгълника от всяка част- общо четири блата.

Сложете всеки блат в тава с хартия за печене. С помощта на вилица набодете тестото на места, с цел да не се надигне много. Изпечете всеки на 220 градуса за 10 минути, блатовете стават много бързо, затова ги наблюдавайте, печете до златист цвят. Извадете ги и оставете да се охладят.

Изравнете с нож блатовете, ако са се надули много остържете малко и подравнете краищата им, отделените изрези използвайте накрая за украса. Подгответе желатина като го сложите в чашка със 50 мл студена вода и оставете да набъбне.

Сложете млякото с ванилията в тенджерка и сложете на котлона да кипне. Разбийте жълтъците със захарта. След като млякото заври го махнете от котлона и оставете за няколко минути да се охлади.

Започнете енергично да бъркате жълтъците и леко на тънка струя добавяйте от млякото, като внимавате да не се пресече. Когато се хомогенизират върнете тенджерата на котлона и варете крема до сгъстяване за няколко минути. Кремът не трябва да завира, затова го махнете от котлона преди да закипи.

Сложете в горещия крем набъбналия желатин и разбъркайте за да се разтопи и усвои от крема. Оставете да се охлади. Разбийте сметаната на твърд сняг и я добавете на части в крема като бъркате внимателно отвътре навън с дървена лъжица.

Подредете тортата в подходящ съд, аз използвах тавичка постлана с хартия за печене, сложете един блат, намажете обилно с крем, покрийте със следващия и така до края. Намажете тортата хубаво с крем от всички страни и оставете да се охлади. Начупете изрезите и покрийте тортата с тях. Ако не са ви останали изрезки може да украсите по желание с плодове, орехи или шоколад.

Тортата оставете в хладилник за 12 часа да стегне.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Veska
Veska
02.08.2016 17:56
Това ще ми е тортата за съботната ми вкусотия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв