Рогчета

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
26/11/2011
"Топли и ароматни рогчета за закуска - така дори и понеделник не е толкова страшен!"
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо17 151
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 200 мл хладка
  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - 100 мл
  • мазнина - 350 г свинска мас
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г

Приготвяне на Рогчета

Разтворете маята в 200 мл хладка вода заедно със захарта и оставете, докато шупне. Постепенно замесете брашното като прибавите всички продукти в пресятото брашно. Заделете един жълтък. Оставете тестото да втаса за около 30 минути на стайна температура.

Късайте парчета от тестото и оформете продълговати дебели пръчки, по средата на които поставите пълнежа. Може да ги оформите и като джобчета, като прегънете на 2 с плънка от сирене посредата или да направите кифли.

Нареждайте рогчетата в намазнена тава на разстояние и оставете да втасат за 45 минути. Накрая намажете с разбития жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на около 190-200 градуса.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 10 гласували
5 6
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с