Патешко с ориз

02/08/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Не се облизвайте, ами направо тичайте към магазина за патешко и подправки, че и ние нямаме търпение да изпробваме рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 017
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително патешкото месо. Използвайте месото от бутчета, маншон или крилца, те са по-мазни, но изключително вкусни. Сложете месото във вода заедно със солта и сока на половин лимон, добавете малко захар, тя ще помогне за по-бързото увиране, варете до готовност, след което охладете и обезкостете месото. Нарежете лука на ситно, моркова настържете.

В тиган загрейте зехтина и сложете лука и моркова да се запържат. Измийте ориза в цедка под студена течаща вода, докато струята под нея стане бистра. Добавете ориза в тигана, разбъркайте и овкусете с малко сол, мащерка, джоджен и черен пипер. Гответе докато оризът стане стъклен, махнете от котлона.

Вземете тава с диаметър 28 см или по-голяма правоъгълна, прехвърлете ориза в нея, добавете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона, в който е вряло месото, ако е необходимо го прецедете преди това. Разбъркайте всичко и сложете във фурната на 180 градуса за 25-30 мин до готовност на ориза. Поднесете с магданоз по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Често приготвяме ястия с патешко, Много е вкусно и ароматно , когато има много мазнина в бульона от варенето, слагам да се охлади в хладилника, обирам образувалата се твърда мазнина, замразявам в полиетиленово пликче във фризера и после използвам в други ястия
0
0
Наталия Петрова
Обожавам го..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв