Чушки с яйца и сирене в сос

02/08/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Често ги наричаме и летни пълнени чушки, защото са толкова леки и толкова вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

3 Яйца се разбъркват в купа заедно със сиренето и подправки по избор (сол, копър, риган, магданоз) и 2 лъжици брашно. Чушката се цепва по дължина 1 път и през прореза с лъжичка пълним със сместа.

Чушките се редят в намазнена тава и отгоре се поливат с останалата мазнина и се слагат във фурна на 240 градуса за около 15 минути, като през това време може и да ги завъртите 1-2 пъти, за да се изпекат от всяка страна. След това изваждате тавата и сипвате около 100 мл вода.

Връщате във фурната за още 10-15 минути, след което поливате със сместа от -разбито яйце, доматения сок, наситнен чесън и зелен лук. Допичате докато сосът се сгъсти. Когато са готови люспата на чушките се отделя изключително лесно цялата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.08.2016 16:05
Семките на чушките махат ли се или се пълнят както са си със семките?
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
02.08.2016 21:16
Всъщност да, може да им се изреже отгоре цялата част със семките и да се затвори с резен картоф или малко брашно, но така са по-натурални и естествено затворени, а пък тя дръжката така или иначе накрая се изхвърля.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
02.08.2016 20:33
Аз така ги правя, защото иначе като ги изчистя и все ми изтича плънката. Ако си имате хитринки за чистене без тях според мен ще е по-добре :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв