Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале ди Лазари

Фарфале ди Лазари

Фарфале ди Лазари
Снимка: Светлана Лазарова
1 / 2
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Честа дума, имаме усещането, че можем да подушим това божествено фарфале направо през екрана на монитора"

Необходими Продукти

  • фарфале - ½ пакет
  • сос бешамел - (1/4 пакетче от 125 гр. кр.масло; 1 с.л. брашно; прясно мляко) или сметана за готвене
  • синьо сирене - delpillz
  • топено сирене - Чедър
  • пармезан
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода „ал денте“ и я догответе в бешамеловия сос или в сметана. Предпочитам Бешамел, по-лек е.

Сос Бешамел: В нагрят дълбок тиган сложете кравето масло. Като се разтопи добавете и брашното. Долейте с мляко до желаната консистенция (колкото боза). Пастата прехвърлете в соса с част от водата, в която е вряла. Гответе минута-две, като разбърквате много нежно.

Спрете котлона и добавете натрошено синьо сирене, топено сирене за тост Чедър и настърган Пармезан. Ако обичате зехтин, добавете. Не е задължително, и така приготвена пастата е съвършенна.

Да Ви е сладко!

Забележка: Сирената и водата, в която е вряла пастата са солени, но ако е необходимо добавете още сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много оригинално.Сигурно готварските ви умения са наистина на ниво,щом приятелите ви са ви оценили и с име.:-)Ще пробваме вашите рецепти Ди' Лазари!
04.08.2016 06:25
Светлана Лазарова
Светлана Лазарова
синьо сирене - Еdelpillz :)
Защо " Ди'Лазари?! Фамилията ми произнесена на " италиански" :) Име измислено от моя приятелка за приготвяните от мен вкусотии с основни рецепти от италианската кухня и с добавки от мен. Нещо като Фарфале ала.....
03.08.2016 21:12