Раирани сиренки със сусам

03/08/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5062474652
"Хайде на топлите закуски, още парещи от фурната, ароматни и апетитни раирани сиренки със сусам "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 015
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в голяма купа. Разбивам яйцето отделно, но може и да го чукнем веднага в брашното. Правя кладенче и в брашното и слагам яйцето, олиото, солта. Стоплям си леко прясното мляко и размивам маята. В прясното мляко слагам и захарта с 1 с.л. брашно, разбърквам с лъжица. Оставям маята да шупне добре на топло за 10 минути.

Изсипвам прясното мляко със захарта при брашното. Замесвам тестото. Набрашнявам си лико плота и доомесвам тестото много добре. Оставям да втаса тестото на топло, завито с кърпа за около 40 минути. Вече втасалото тесто го разделям на 9 части. В купа си натрошавам сиренето с вилица. Използвам по–сухо сирене. Всяка част я разточвам с овална форма.

В началото на всеки овал си слагам от натрошеното сирене. 2/3 от овала от края до 1/3 част от другата част режа с нож 8 броя ленти. В частта, в която е сиренето, навивам в посока лентите. Образуват се раирани закуски. Краищата на лентите трябва да са в долната част, скрити, като ги редим в тавата.

Тавата, в която ще печем закуските, я застиламе с хартия за печене. Подреждаме закуските в тавата на разстояние една от друга. Оставяме закуските покрити с кърпа настрана да втасат. Втасват 30 мин. В отделна купичка си отделям жълтъка от белтъка и го разбивам с вилица много добра.

Към жълтъка прибавям и 1 с.л размекнато масло и разбърквам много добре. След като втасат ги намазваме със сместа с помощта на четка. Отгоре поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса в предварително зарята фурна. Хапваме с айран.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар