Пълнозърнести мъфини с розмарин и сирене Бри

03/08/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43410643694
"Мъфини за ценители, които държат на вкуса и аромата "
Приготвяне75 мин.
Готвене40 мин.
Общо115 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото заедно със зехтина и захарта в малка тенджерка на котлона докато заври. След това оставете да се охлади до около 30-40 градуса или така че, ако го докоснете, да не се изгорите. Отнема около 10 минути.

Добавете половината от брашното и маята. Покрийте с кърпа и оставете за един час или докато сместа удвои обема си.

След това добавяте и останалото брашно, бакпулвера, содата, розмарина и солта. Разбърквате добре докато не получите тесто, което да можете да оформяте с ръце. Намазнявате си ръцете и правите топченца по-малки от обикновен орех. Обичайно в една форма за мъфин се побират около 3 топчета.

Намазвате и формичките за мъфини със зехтин и редите или три топчета едно до друго и по средата парче сирене или две топчето отдолу, по средата сиренце и отгоре още едно топче- и по двата начина стават много ефектни.

Пекат се на 240 градуса около 30 минути или докато не се изпекат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!