Кесадия с шунка

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694251
Кесадия с шунка
Снимка: Потребител#165452
1 / 4
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4- 6
"Топли, топли, направо се топят в устата. Взимайте, не се стеснявайте"

Необходими Продукти

  • тортили - 6 бр.
  • шунка - 300 гр.
  • кашкавал - 450 - 500 г настърган (най - добре смес от два или три вида - обикновен, чедър и едам)
  • масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на тиган от незалепващо покритие се намазва с масло и в него се поставя една тортиля за две-три минути да се запече.

За по-удобно тортилята се изважда от тигана и върху половината от запечената страна се поставят шунка и настърган кашкавал, след което се захлупва с другата половина, като се прегъва на две.

Връща се в тигана и отново се запича за две- три минути, обръща се- запича се и се вади. Тиганът се намазва с масло преди всяка тортиля.

Готовата кесадия се нарязва с остър нож на триъгълници. Сервира се с гуакамоле и салса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Надявам се да може с повече шунка, поне аз ще я пробвам така
04.08.2016 10:53
1
Покажи всички подкоментари