Румънски кекс

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Румънски кекс
Снимка: Марияна
1 / 3
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Интересно предложение за кекс, приготвен с царевичен грис, който днес ще прави компания на кафето ни"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сладко от сливи
  • сол - 1/2 ч.л
  • яйца - 1 бр. размер L
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е кекс, чиято рецепта намерих в интернет под име румънски кекс, затова го предлагам и като такъв. Пишеше в рецептата, че се поднася след като се изпече и нареже с малко сладко.

Чуквам си яйцето в купа, добавям захарта. Захарта е 2/3 ч.ч и смятам, че на сладост е достатъчно. Разбивам яйцето със захарта с миксер продължително. Добавям прясното мляко, олиото и пак разбивам. Прибавям сол. Пресявам брашното в купа и в него добавям 1 бакпулвер. В същата купа прибавям царевичния грис. Разбъркваме двата продукта.

Използвах румънски царевичен грис, на опаковката пише малай. Продължаваме да разбъркваме. Намазняваме си форма за кекс с олио и посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Кексът се надига, но не бухва много. Пече се бързо, проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл добре, не му трябва много време.

Печем докато стане леко оранжев. Като изстине леко го изваждаме и режем да парчета. Слагаме си 2, 3 парченца в чиния с 2 ч.л сладко то сливи от страни и сервираме. Вкусен, ароматен и мек кекс се получава. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: