Пържени кюфтенца с лук

03/08/2016
"Традицията повелява, когато приготвяте тези невероятно вкусни телешки кюфтета с лук и пармезан, да ни поканите, нали знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 322
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г телешка
  • пармезан - 50 г
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • лук - 1 глава
  • кориандър - няколко стръка ( може и магданоз)
  • зехтин - 1 с.л.
  • за пържения лук
  • лук - 6 големи глави кромид
  • мед - 1 с.л. течен
  • балсамов оцет - 1 с.л. бял
  • сол
  • мащерка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите каймата, подправките и галета. Чукнете едно яйце, настържете пармезан и добавете нарязан на дребно лук. Омесете всичко с ръка, покрийте с фолио и оставете за 30 мин.

От получената кайма оформете малки кръгли кюфтенца. Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтенцата. Пържете ги на средна температура, като периодично ги обръщате от всички страни до кафеникав загар, около 15 мин.

През това време почистете и нарежете лука на полумесеци, в рецептата се ползва червен, ако имате ползвайте него, аз ползвах кромид. Изпържените кюфтенца извадете и сложете в чиния с хартия, за да се отцеди мазнината.

В същия тиган сложете лука, запържете до омекване, добавете сол, мащерка, меда и сипете лъжица балсамов оцет. Разбъркайте и гответе 5 мин до изпаряване на течността. Добавете кюфтенцата, разбъркайте и махнете от котлона. Поднесете със свеж магданоз или кориандър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар