Пиле ала Салтимбока

03/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67092916875
"Днес очакваме специални гости и за тях ще приготвим тази пилешка импровизация Салтимбока с ароматен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 452
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте филе пеперуда и го разделете на две парчета по средата, така направете и другото. Получават се четири филенца. Сложете всяко между стреч фолио и ги начукайте, като ги изтъните леко.

Всяко филе поръсете със черен пипер и сол, сложете по две листенца отгоре върху всяко и покрийте с парче прошуто и притиснете с ръка, така че да се залепи върху месото. В чинийка сложете брашното и оваляйте филенцата от двете страни, изтръскайте излишното.

В тиган сложете зехтина и загрейте, сложете филенцата да се изпържат с прошутото надолу, след което обърнете и от другата страна. Пържете по няколко минути на страна, извадете филетата и сложете върху хартия.

В същия тиган сложете маслото, оставете да се разтопи и сипете виното, разбъркайте и оставете да се изпари алкохолът за 5 мин. Накрая добавете бульона и разбъркайте. Оставете соса да покъкри за 10 минути до сгъстяване и редуциране на соса. В края върнете филенцата при соса, оставете за минута и махнете от котлона. Сервирайте филенца с част от соса.

Бележки: Оригинална Салтимбока се приготвя с телешко месо, в случая е приготвена с пилешко, което също става толкова вкусно :)подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елена Стефанова Йорданова
Мерси,Сия!Ще я потърся!
1
1
Елена Стефанова Йорданова
Много ми хареса!С какво мога да заменя салвията,че не знам дали ще я намеря!?
4
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.11.2016 17:25
Честно казано с нищо не може да се замени :) Салтимбока се прави само със салвия, аз също много трудно я намерих, бях търсила с месеци, после писах в една от групите и една жена имала в градината и ми изпрати, след това видях че в Кауфланд бяха пуснали свежа в пликчета, но напоследък не съм я виждала. Листенцата градински чай са характерни за това ястие и дават страхотен аромат, дори скоро имах хубаво телешко, което исках да направя, но не намерих салвия и го направих на шницели :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв