Банички с кори на сач и извара

04/08/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535443
"Топла закуска за нула време - това е гарантирано с тази рецепта за банички с извара на сач "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет на сач
  • олио
  • за плънка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сода бикарбонат – 1/3 ч.л.
  • бакпулвер – ½ бр. пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно – 2/3 ч.ч.
  • извара - 1 1/3 ч.ч. сирена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си пресявам брашното. Киселото мляко си го слагам в чаша. В киселото мляко си шупваме содата. В брашното си слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изварата си я намачквам с вилицата, да не е спластена.

В отделна купа си чуквам яйцата. Разбиваме яйцата, добавяме всички продукти плюс олиото.

Намазваме си тавата добре с олио. Аз използвам тавата от фурната.

Разгъваме корите. Тъй като са на сач, си ползваме по една кора. Режем корите на триъгълници. Корите, които аз ползвах, са кръгли, така че рязането става много лесно - първо през средата и после на триъгълници с равни големина.

Слагаме си от сместа с помощта на лъжица. Навиваме си баничките, като подмушваме и после напред. Нареждаме в тавата. Капваме отгоре олио но равномерна на всички банички.

Печем баничките с кори на сач в загрята фурна на 180 - 200 градуса до порозовяване. След като се изпекат, ги слагаме в купа и ги завиваме с кърпа, за се задушат, стават по- мекички.

Хапваме с айран.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар