Тексаско барбекю

27/11/2011
от БарфиНовак
"Тайната на вкусното тексаско барбекю е в ароматния сос, с който се мариноват ребрата!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 926
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - малки ребра от младо животно, почистени от излишна мазнина
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 2 средни глави, ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки, смляни
  • олио - 1/4 ч.ч. растителни масло
  • кетчуп - 2 ч.ч.
  • пикантен сос - 1 и 1/2 ч.ч. доматен готов или пикантна лютеница
  • лимонов сок - 4 с.л прясно изцеден
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • кимион - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подварете предварително ребрата в тенджера под налягане с малко сол.

Накълцайте лука на ситно, добавете пресования чесън и ги запържете до кафяв загар. Добавете всички останали съставки за соса и оставете да заври, като разбъркате. Барбекю сосът трябва да къкри за 8-10 минути на слаб огън.

Загрейте барбекюто и намазнете реотаните. Всички ребра се мажат обилно с получения сос и се пекат от двете страни на барбекю. Печенето трае около 20-30 минути, като редовно трябва да се обръща и да се маже със соса.

По същия начин се приготвя Тексаско барбекю и с телешки или говежди пържоли.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петров
Петров
15.07.2015 12:04
Много добра рецепта, благодаря ви!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв