Турски сиренки

05/08/2016
Марияна
отМариянаИноватор5382545483
"Топли, топли от фурната - най-вкусните сиренки ще намерите само при нас "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 586
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 2
  • олио – 1 ч.ч
  • прясно мляко – 2 ч.ч
  • мая – 7 г суха
  • сол – 1 ч.л
  • сусам - за поръсване
  • сирене – 200 г .
  • брашно - колкото поеме
  • жълтъци - 1 бр. + 2 с.л прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата в купа. Добавям олиото, прясното мляко, солта.

Пресявам брашно. В 1 ч.ч. от него си добавям сухата мая, разбърквам. Прибавям ч.ч. брашно към течните съставки и разбърквам. Постепенно прибавям още, докато се получи меко тесто.

Доомесвам го върху набрашнен плот. Разделям тестото на неголеми топки и ги оставям покрити с кърпа да втасат на топло за 40 мин.

Правим сиренките според желата форма. Всяка топка я разточвам върху набрашнен плот и режа на 4 малки триъгълника.

В отделен съд си натрошаваме сиренето с помощта на вилица. В широката част слагам натрошено сирене с помощта на лъжица и навивам. Можем да ги разточим на правоъгълници, слагаме натрошено сирене и навиваме.

Подреждаме сиренките върху тава, застлана с хартия за печене. Разбиваме си жълтъка с прясното мляко и мажем с помощта на четка сиренките. Поръсваме със сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Вадим ги, като се изпекат, подреждаме в подходящ съд, хапваме още топли с компот. Да ви е сладко!

Рецептата е от една книжка и е под името турски сиренки. Не пишеше дали трябва да втасват, след като ги оформим сиренките, но аз ги оставих 20 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар