Турски сиренки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Турски сиренки
Снимка: Марияна
1 / 5
05/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7
"Топли, топли от фурната - най-вкусните сиренки ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 2
  • олио - 1 ч.ч
  • прясно мляко - 2 ч.ч
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л
  • сусам - за поръсване
  • сирене - 200 г .
  • брашно - колкото поеме
  • жълтъци - 1 бр. + 2 с.л прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата в купа. Добавям олиото, прясното мляко, солта.

Пресявам брашно. В 1 ч.ч. от него си добавям сухата мая, разбърквам. Прибавям ч.ч. брашно към течните съставки и разбърквам. Постепенно прибавям още, докато се получи меко тесто.

Доомесвам го върху набрашнен плот. Разделям тестото на неголеми топки и ги оставям покрити с кърпа да втасат на топло за 40 мин.

Правим сиренките според желата форма. Всяка топка я разточвам върху набрашнен плот и режа на 4 малки триъгълника.

В отделен съд си натрошаваме сиренето с помощта на вилица. В широката част слагам натрошено сирене с помощта на лъжица и навивам. Можем да ги разточим на правоъгълници, слагаме натрошено сирене и навиваме.

Подреждаме сиренките върху тава, застлана с хартия за печене. Разбиваме си жълтъка с прясното мляко и мажем с помощта на четка сиренките. Поръсваме със сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Вадим ги, като се изпекат, подреждаме в подходящ съд, хапваме още топли с компот. Да ви е сладко!

Рецептата е от една книжка и е под името турски сиренки. Не пишеше дали трябва да втасват, след като ги оформим сиренките, но аз ги оставих 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: