Телешки кюфтенца с царевично брашно

05/08/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535343
"Има си тънкости при приготвянето на телешки кюфтенца, иначе за изяждането с удоволствие можем да помогнем "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма – 1 кг телешка
  • олио - 2/3 чаена чаша
  • лук - 2 броя
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 1 филия
  • чубрица - 1/2 чаена лъжица
  • черен пипер - 1/4 чаена лъжица
  • мащерка - 1/2 чаена лъжица
  • сол – ½ ч.л
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате каймата в голяма купа. Прибавяме 2 супени лъжици от олиото. Почистваме си лука. Нарязваме на много ситно двете глави лук, слагаме го и при каймата.

Нарязаният на ситно лук и солта ги слагаме при каймата. Накисваме си филията хляб в купа с водичка, след това я изцеждаме добре, накъсва ме я на парченца и я слагаме в купата при другите съставки. Прибавям черен пипер на вкус, мащерка и чубрица. Чуквам си двете яйца и тях вътре в купата при каймата, подправките и лука.

С ръце омесваме каймата. Оставяме каймата да престои в хладилника за 2 часа, да се стегне и да поеме от ароматите на подправките в нея. Покриваме купата с домакинско фолио.

В дълбок тиган слагаме останалото олио да се сгорещи на котлона. Преди това оформяме кюфтенцата с ръце. При нужда близо до нас си слагаме купичка с малко оцет, при нужда потапяме леко ръце - правим го, за да не лепне каймата, като оформяме, но при положение че сме я сложили в хладилника, тя се е стегнала, но все пак.

В подходяща чиния си слагаме царевично брашно, при необходимост после си добавяме още малко. Оваляме всяко кюфтенце в царевичното брашно. Пържим кюфтенцата до приятен загар от двете страни.

Нареждаме ги в със застлан с кухненска хартия да се отцедят, въпреки че не слагат мазнина, но да сме сигурни. Вече готови кюфтенцата още топли сервираме в чиния с подходяща гарнитура или поднасяме като мезе.

Стават вкусни и ароматни.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар