Хърватска супа

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Хърватска супа1 / 2
05/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 1 кубче пилешки
  • вода - 1 л гореща
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - 120 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в мазнина. Добавяме брашното и бъркаме, докато стане златисто. Прибавяме горещата вода, заедно с бульона.

Добавете нарязания на ситно магданоз. Като заври, прибавете обеления домат, нарязан на кубчета. Натрошете сиренето и го добавете към супата.

Оставете да ври на бавен огън около 15 минути.

Сварете яйцето до твърдо състояние. Натрошете го и го добавете към супата заедно с киселото мляко.

По желание добавете сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: