Хрупкави шницели с картофи и кайма на фурна

06/08/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Бърза и лека лятна вечеря!"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 498
  • Преглеждания за месеца437
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се рендосват. Към тях се прибавя разбитото яйце, каймата, рендосаният лук и всички подправки. Количеството подправки е според вкуса ви и личните предпочитания.

Половината галета се слага в сместа, ако стане прекалено рядка, а останалото количество се използва за овалване на шницелите. Добре е сместа да престои няколко часа за да се смесят добре вкусовете, след което оформяте и овалвате с галета.

Слагате ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги напръсквате със съвсем малко мазнина.

Пекат се за около 25-30 минути на 250 градуса, като след първите десетина минути или когато видите, че горната страна е променила цвета си и се е стегнала, обърнете за да се изпекат хубаво и от другата страна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар