Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Оризови Кюфтета»Турски кюфтета от леща и ориз

Турски кюфтета от леща и ориз

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
2711110270
Турски кюфтета от леща и ориз
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 3
15/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Ароматни зеленчукови кюфтенца си търсят гладна компания за обяд"

Необходими Продукти

  • леща - 1 в.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ориз - 3/4 ч.ч. тънък
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • галета
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и оризът се слагат да се сварят предварително, към тях се добавя и на ситно нарязания лук както и на ситно нарязан картоф.

След като всичко се свари добре, се прецеждат от водата и се изсипват с тавичка, където не е задължително, но може и да се пасират.

Добавят се червеният пипер, кимионът, солта и черният пипер и се разбърква добре цялата смес.

Правят се малки продълговати кюфтенца, които се овалват в галета и се нареждат в добре омазнена тавичка със зехтин.

Пече се на 200-градусова фурна около 20 минути или до зачервяване на оризовите кюфтета.

Кюфтенцата се поднасят с лимонов сок.

Турските кюфтета от леща и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: